Wie is wie in de bib?

Alles wat je al lang wilde weten over… de bibdames

Vier dames werken in de bib, da’s vrij algemeen bekend. Maar wat doen ze als de bib dicht is? En lezen ze alles wat op de rekken staat?

Rita %28Medium%29Rita Charlier werkt al het langst in de bib, ondertussen 17 jaar. Als bibliotheekassistente voert ze nieuwe materialen in in het bibsysteem (bijna 3000/jaar) en helpt ze bij het kaften van de boeken wanneer de aanvoer piekt. Sinds vorig jaar moet ze de kapotgelezen exemplaren niet meer zelf herstellen maar coördineert ze een vrijwilligersteam (dat ze overigens zelf opgeleid heeft).
Ze leent in de bib graag de Libelle uit voor de receptjes en mist geen enkele van de thrillerreeksen van Nicci French, Camilla Läckberg, Tony Coppers… maar geniet tussendoor graag van iets totaal anders zoals De amandelboom van Cohen Corasanti, De boekhandelaar van Chris Ceustermans of De 100-jarige man die uit het raam klom van Jonas Jonasson.

Leen %28Medium%29Leen Tastenoy is ook een oudgediende met haar 15 jaar ervaring. Als bibliotheekbediende is ze een kei in het op orde zetten van de bib na een uitleensessie, het maken van lenerskaartjes, het kaften van boeken (meer dan 1 per minuut!) en het up-to-date houden van de tijdschriftencollectie.
Ze kent de grotelettercollectie op haar duimpje want bevoorraadt diverse familieleden. Zelf leest ze liefst romans met een psychologisch kantje, Huis van herinneringen van Nicci Gerrard bijvoorbeeld of Tegenlicht van Esther Verhoef, maar de thrillers van Jo Claes en de verhalen van Diane Broeckhoven vindt ze ook goed.

Annemie %28Medium%29Annemie Pijcke is de enige bibdame die voltijds werkt. Ze is sinds 2007 bibliothecaris en dus verantwoordelijk voor alle aankopen en afvoer, activiteiten, werking van de bibraad, presentatie van de materialen, bijscholingen, computeraanbod… Haar specialiteit: dit allemaal gecombineerd krijgen.
Behalve thrillers, historische romans en gewoon ‘goede boeken’ (zoals bijv. onlangs nog Het Rosie Project van Graeme Simsion en De dans van de tijger van Sarita Mandanna) leent ze tegenwoordig veel… naaitijdschriften en zaadzakjes uit. Er is meer in het leven dan lezen, nietwaar.

Hilde %28Medium%29Hilde Hooghe is sinds 2012 de educatief medewerker. Zij is mee verantwoordelijk voor de jeugdcollectie, organiseert de scholenwerking (dit wil zeggen: maandelijkse bezoeken van 30 klassen en leesbevorderingsactiviteiten op maat) en stelt de themapakketten samen.
Om ‘beroepsredenen’ durft ze wel eens jeugdboeken te lezen en te genieten van die schattige prentenboeken van tegenwoordig, maar zelf kiest ze voor de boeken van Jhumpa Lahiri, John Williams en Dave Eggers, afgewisseld met een goede klassieker als Spaar de spotvogels van Harper Lee.

Steeds welkom aan de infobalie om jouw leestips door te geven.
Voor alle briefwisseling: Bib Hoeilaart, Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart of bib@hoeilaart.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s