Volwassenen

volw fictieDe romans staan – samen met de luisterboeken – in de framboosroze afdeling, op auteur gerangschikt van A tot Z. Genre-etiketten maken het zoeken tussen die meer dan 7000 titels makkelijker. Ben je op zoek naar een bepaald auteur of verhalen over een bepaald onderwerp of weet je de titel niet meer precies? Dan kan de online catalogus je vast helpen. Of vraag ernaar bij een bibmedewerker.

Soms gaat lezen niet zo goed. Heb je slechte ogen, wordt het moeilijker om een boek vast te houden… dan moet je in de afdeling Leeshulp zijn.

Er is een beperkte collectie Franse en Engelse titels.

volw dvd's

Het aanbod strips en graphic novels voor volwassenen bevindt zich in de groene afdeling en groeit gestaag aan. Nieuwe reeksen zoals de Zang van de VampiersDe Werelden van Aldebaran en Konvooi staan er naast het betere werk van bij ons: Judith Van Istendael, Ever Meulen, Ilah, Schuiten & Peeters. Te vinden in de groene +14-afdeling

In diezelfde groene afdeling bevindt zich eveneens de dvd-collectie. Deze is opgesplitst in speelfilms, televisieseries en documentaires.

De speelfilms zijn te vinden in de groene afdeling, gerangschikt op titel van A tot Z. Je vindt er zowel klassiekers als recent Vlaams werk.

De TV-series staan apart.

De documentaires staan bij de informatieve boeken. Er is o.a. een groot aanbod aan wereldreizen, natuurdocumentaires en dvd’s over wereldoorlog II. Speciale aandacht gaat naar de muziekdvd’s. Behalve heldere opnames van recente concerten (opera, rock, kleinkunst…) bieden dvd’s de kans om de muziekgeschiedenis helemaal opnieuw, en beter dan ooit, te vertellen. Je vindt ze terug in de rubriek Kunst, met de blauwe etiketjes.

volw non-fict

De informatieve boeken zijn gerangschikt volgens ZIZO (Zonder Inspanning Zoeken), dit wil zeggen per thematische rubriek. In de blauwe afdeling wijzen de bordjes je de weg naar de hoofdrubrieken. De thematische tijdschriften staan bij de boeken van hetzelfde thema: bijv. Test-Aankoop in de rubriek Samenleving / subrubriek Consumentenzaken, en Woef in de rubriek Natuur / subrubriek Zoogdieren.
Grasduin ook eens in ons Hoeilaarthoekje. Hier vind je alle uitgaven over Hoeilaart, het Zoniënwoud en de Druivenstreek bij mekaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s