Uitleentermijn verlengen

De uitleentermijn is voor alle materialen 3 weken. Tijdens de zomer (van 15 juni tot 31 augustus) is dit 5 weken. Soms is dat niet genoeg om door een dikke klepper te geraken, of doorkruist ziekte/vakantie/… de kijk- of leesplannen. Je kan de termijn maximaal 2 keer verlengen op voorwaarde dat het boek of de dvd niet gereserveerd is door een andere lener. Voor de verlenging hoef je zelfs niet naar de bib te komen. Het kan via deze website.

Klik in het menu rechts op Verlengen zodat je in Mijn Bibliotheek terecht komt. Bij je eerste bezoek aan dit platform registreer je je en maak je een profiel aan met een zelfgekozen paswoord. Tip: vink op je eigen pc ‘altijd aangemeld blijven’ aan, zodat je nooit nog het paswoord moet ingeven!

Als er meerdere leners aan je profiel gekoppeld zijn, kies je de lener van wie je de uitleningen wil verlengen. Je kan titel per titel verlengen, of onderaan kiezen voor ‘verleng alle items’. Even bevestigen en je ziet de nieuwe einddatum.

Let wel ! Een online verlenging kan alleen maar wanneer de uitleentermijn nog niet verlopen is. En het kan dus ook niet wanneer iemand anders het materiaal heeft gereserveerd.Inleverbus (Small)

En vergeet niet: aan de achterkant van het bibgebouw (kant Parking Delhaize) is een inleverbus waar je dag en nacht bibmaterialen kan deponeren.

Een gedachte over “Uitleentermijn verlengen

  1. Pingback: Online verlengen | Bib Hoeilaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s