Luisterboeken

frontale plaatsingHet luisterboekenaanbod voor volwassenen

Het aanbod van ingesproken romans bevindt zich in de fictieafdeling. Ze staan frontaal gepresenteerd bij de romans: spannende thrillers van Nicci French, pikante sprookjes van Louis Paul Boon, griezelverhalen van Roald Dahl… Bijzonder goed zijn de hoorspelen van het Geluidshuis.

Daarnaast is er een beperkt aanbod luistercolleges. Deze staan opgesteld in de non-fictieafdeling bij de boeken en dvd’s van het desbetreffende thema.

Via Home Academy kan je meer informatieve lezingen beluisteren. Deze gaan over de meest uitleenlopende onderwerpen, bijvoorbeeld de grote componisten, sterrenkunde, migratie, Darwin, de geschiedenis van het christendom…,  variëren qua tijd van 3 tot 10 uur, en zijn door vlotte professoren gegeven, op een eenvoudige, duidelijke, enthousiaste en vaak humoristische wijze. Lees hier hoe je deze via het abonnement van de bib kan downloaden.

Het luisterboekenaanbod voor de jeugd

Alles om te luisteren en te kijken staat tegen de multimediawand in de jeugdafdeling.P1070605 (Small)

De collectie luisterboeken bevat o.a. klassiekers van Marc De Bel, Thea Beckman, Paul Van Loon, Jan Terlouw en Patrick Lagrou. Ook de volledige Harry Potter-reeks is beschikbaar. Ze staan, net als de gewone boeken, per leeftijdscategorie gerangschikt.

Tip: snuister ook eens in het Boek+CD-aanbod (eveneens te vinden in de multimediawand): sprookjes met een cd’tje zodat je kan lezen en luisteren tegelijk, of liedjesboeken met een schijfje om heerlijk mee te zingen.

Nog een tip voor de gretige luistervinkjes: de heerlijke luisterboekjes van Kapitein Winokio, de fantastische hoorspelen van het Geluidshuis, de kindvriendelijke opera’s van de Uitgeverij Lannoo…

De uitleentermijn is 3 weken. Deze kan tot 2x verlengd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s