Kamishibai-vertelplaten

P1080397Het lijkt een beetje op een poppenkast. Maar er zijn geen poppen, alleen platen, en de verteller zit er niet achter, maar ernaast. In Japan, waar het vertelkastje vandaan komt, heet deze vertelvorm daarom ‘kamishibai’, ofwel ‘papiertheater’. Door de educatieve mogelijkheden groeit de populariteit van het vertelkastje in de hele wereld.

Voorlezen aan een groep van kinderen wordt nog leuker met het vertelkastje. Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, leest de verteller de tekst af aan de achterkant van de plaat. De vertelplaten passen in elk kamishibaitheatertje of kunnen gewoon vastgehouden worden door de verteller. Ze zijn dus uitermate geschikt voor kinderdagverblijf, onthaalouder, kleuterklas en kinderfeestje.

Elk koffertje bevat 12 à 20 platen die samen een verhaal vormen. Het etiket op het koffertje leert je waarover het verhaal gaat, voor welke leeftijd het bestemd is en hoeveel platen het bevat.

De vertelkoffertjes zijn te vinden in de prentenboekenafdeling en te ontlenen aan de infobalie. De uitleentermijn is 1 week, 2x verlengbaar tenzij het door een andere lener is gereserveerd. Dit is de P1080701collectie.

Behandel de vertelplaten met zachtheid. Ze zijn duurder dan een gewoon prentenboek.
Voor beschadiging of verlies van een plaat betaal je de hele set, namelijk 29,95 €. Moet het koffertje ook vervangen worden, dan kost dit 5 € extra.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s