Jongeren

jongeren2 Op de eerste verdieping is de groene hoek voorbehouden voor jongeren vanaf 14 jaar. Daar staat een collectie jongerenromans: vlot lezende, spannend en herkenbaar, verhalen die vaak over hedendaagse situaties gaan. Er zitten ook fantasy-verhalen, chicklits, historische romans en thrillers tussen. Enkele populaire namen: Dirk Bracke, Suzanne Collins, Stephenie Meyer, Helen Vreeswijk, Aline Sax, Floortje Zwigtman.

Je herkent het jongerenaanbod aan de A van adolescenten.

Jongeren die niet graag lezen of moeite hebben met de taal, verwijzen we graag naar de collectie Makkelijk Lezen. Die bevindt zich in de romanafdeling, in het Taalpunt Nederlands. Hele verhalen, thrillers, liefdesromans, detectives zijn er herschreven in eenvoudige taal. Ideaal als je voor school een boek “moet” lezen maar nooit verder dan het eerste hoofdstuk geraakte.

De groene hoek bevat ook de dvd-collectie. Deze staat op het houten rek, en is gerangschikt op titel van A tot Z. Je vindt er zowel klassiekers, populaire tv-series als recent Vlaams werk.

Aan de achterkant van dit rek bevindt zich het grote aanbod strips & graphic novels. Nieuwe reeksen zoals de Zang van de VampiersDe Werelden van Aldebaran en Konvooi staan er naast het betere werk van bij ons: Judith Van Istendael, Ever Meulen, Ilah, Schuiten & Peeters.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s