Bibmateriaal reserveren

reserveerrekjeSoms is het lang wachten tot een veelgevraagde titel in het rek staat. Dan kan het een oplossing zijn om die te reserveren.
Van zodra het boek binnen komt, wordt dit voor jou opzij gelegd en krijg je een mailtje. Gedaan dus met herhaaldelijk zoeken.

Hoe reserveren?

Dit kan online (van thuis of aan een publiekscomputer in de bib).

Zoek de gewenste titel op in de catalogus. Klik op de titel en daarna op Waar staat het. Hier vind je de knop RESERVEER die je naar Mijn Bibliotheek brengt. Bij je eerste bezoek aan dit platform moet je je registreren en een profiel aanmaken met een zelfgekozen paswoord. Tip: vink op je eigen pc ‘altijd aangemeld blijven’ aan, zodat je nooit nog het paswoord moet ingeven!

Als er meerdere leners aan je profiel gekoppeld zijn, vraagt het systeem om de juiste lener aan te duiden. Even bevestigen, en het materiaal is gereserveerd.
Lukt het niet? Raadpleeg de Handleiding of vraag het aan de infobalie.

Wanneer de gevraagde titel beschikbaar is, word je verwittigd via een mailtje. De reservatie kan uit het rekje aan de infobalie genomen worden. Kom ze binnen de week halen, zo niet is ze voor een volgende wachtende.

Let wel !  Als je iets reserveert dat in de bib aanwezig is, kost dit € 1/titel. Het vraagt immers werk om het gevraagde in de rekken te gaan zoeken. Een reservatie van een titel die uitgeleend is en waarop je dus moet wachten, is gratis.

Materialen uit andere bibliotheken die je bij Bib Hoeilaart wil komen afhalen, kan je niet zelf reserveren. Deze kan je via een mailtje aanvragen. Kostprijs hiervoor is € 2/titel.

Er is een maximum van 3 reservaties per lenerskaart.

Vergeet niet om je e-mailadres aan bib@hoeilaart.be door te geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s