Schrijf je nu in voor Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

Wie graag leest en ervan droomt om jurylid te spelen, kan nu ook in Hoeilaart meedoen aan KJV. Dat is een jury van kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar. De juryleden lezen 8 voorgeselecteerde boeken en maken hiervan in groepje een beoordeling en eindklassement met behulp van een begeleider.

Er zijn 5 leesgroepen: +6, +8, +10, +12 en +12. Elke groep komt 3 keer samen met de begeleid(st)er om de boeken te bespreken. Dit kan in Hoeilaart zijn, maar bij te weinig deelnemers in een leesgroep, kan het zijn dat de groep wordt samengevoegd met een andere in een buurgemeente.. Op het einde van het seizoen bekroont elke groep zijn favoriete boeken en sluiten we af met een feestje. Nadien worden alle stemmen van heel Vlaanderen verzameld en geteld.

Wil je graag meelezen?
Schrijf je dan voor 20 september in voor het nieuwe leesjaar. Eind september krijg je een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst. Daar worden de te lezen boeken voorgesteld en de kalender van het hele leesseizoen meegedeeld. De bib zorgt ervoor dat er voldoende exemplaren van de boeken zijn zodat iedereen tegelijk kan lezen. Benieuwd naar de titels of kan niet wachten om te beginnen? Op de KJV-website vind je alle info.

Deelname aan het KJV-seizoen is gratis en is een samenwerkingsverband van Bibregio Druivenstreek.