Gezocht: begeleiders voor KJV-leesgroepen

De bibliotheken van de Druivenstreek beginnen volgend schooljaar met een KJV. Vooraleer ze kinderen en jongeren gaan zoeken die in groep boeken willen bespreken om een winnaar te kiezen, willen ze eerst begeleiders vinden om de leesgroepjes in goede banen te leiden.

KJV
Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is een jury van 6- tot 16-jarigen die in heel Vlaanderen in groep samen komen om lijsten van 8 boeken te beoordelen en een winnaar te kiezen. Er zijn vijf leeftijdsgroepen. Tussen oktober en april komen de groepen 3 keer samen met een begeleider. De eerste keer worden de boeken voorgesteld. Dan is het lezen geblazen zodat de volgende keren telkens 4 boeken kunnen besproken worden.

Begeleiders gevraagd
Lees je graag, vind je het fijn om met kinderen bezig te zijn, wil je niets liever dan de leesmicrobe aan te wakkeren en ben je bereid om je te verplaatsen in de regio, dan ben je een geschikte begeleider voor KJV. In ruil krijg je ondersteuning, inspiratie en feedback, kans tot vorming en ontmoeting met collega-vrijwilligers, een forfaitaire onkostenvergoeding. Je kiest welke leeftijdsgroep je wil begeleiden (8+, 10+, 12+ of 14+) en volgt die in de verschillende bibliotheken van de regio.

Wens je meer info? Neem contact met bib@hoeilaart.be of kom eens langs in de bib.