Ontdek e-boeken in de bib

Altijd en overal lezen,  dank zij de e-readers van de bib hoef je niet meer te sleuren met je kilo’s leesvoer.

De bib biedt 5 e-readers aan om kennis te maken met het digitaal lezen. Op elke e-reader staan 5 e-boeken. Er is keuze uit Super spannend, Heerlijk romantisch, Historisch boeiend, Verdiende winnaars & Op & top Belgisch. 5 kennismakingspakketjes voor een lekker lange leeszomer. Laat je verrassen !

Ken je de voordelen van lezen met een e-reader nog niet?
– uren leesplezier voor amper een kwartje kilo
– kies zelf je lettergrootte en bladspiegel
– een batterij met lange levensduur
– geen storende reflectie bij het lezen
– lees in het donker zonder extra lampje

Hoe uitlenen?
E-readers zijn gratis, de e-boeken eveneens. Bij het uitlenen onderteken je een reglement en krijg je een handleiding mee. De uitleenvoorwaarden zijn ongeveer dezelfde als voor papieren boeken. Alleen is de termijn 4 weken (tijdens de zomer 5 weken) en die begint te lopen op de dag van het versturen van de mail dat de e-reader voor je klaar ligt. Terugbrengen kan enkel aan de infobalie (niet in de inleverbus). Per dag te laat wordt er voor de e-reader en per boek 0,15 € per dag aangerekend.

Kijk even na in de catalogus welke e-reader beschikbaar is (klik op ‘Waar staat het?’). Indien de e-reader van je voorkeur uitgeleend is, kan je die reserveren.
In de bib worden de ‘zomerse e-boekpakketjes’ gepresenteerd op de piramide aan de ingang. Kies het kaartje dat je meest interesseert en geef het af aan de balie.

Vanaf 1 september start de bib met het uitlenen van e-boeken “à la carte”. Voor lezers die een e-reader in huis hebben: voorlopig is het nog niet wettelijk om e-boeken zonder fysieke drager uit te lenen. Ze kunnen dus niet gekopieerd worden op een eigen toestel. We hopen dat de wetgeving dit snel mogelijk maakt.