Herinner je je dit nog?

Als één van je vrijwilligers de microbe helemaal te pakken heeft en les volgt aan de bibliotheekschool, komen daar soms mooie dingen uit.
Opdracht: presenteer de evolutie van een bibliotheek. Ziehier het resultaat (pdf van 3 MB). Indien je nog iets kan toevoegen in verband met de oude boekerijen waaruit de bib groeide, laat het ons weten. Samen met de auteur vermoeden we dat er gaten zijn in het historische overzicht.

En omdat we het heden minstens even belangrijk vinden als het verleden, geven we je ook graag inkijk in het Werkingsverslag van 2016.

 

3 gedachtes over “Herinner je je dit nog?

  1. Mooie paper van Sabine! Ter aanvulling misschien: naast Mariëtte en Annemie is er nog een bibliothecaris geweest: ikzelf en dit van 2004 tot en met 2007 (dus niet in 2003 zoals in het verslag en niet enkel halftijds). Als je nog specifieke vragen zou hebben, mag je mij altijd contacteren!

    • Inderdaad, de presentatie (die bedoeld was voor max 10 minuten) liet niet toe om in te gaan op de evolutie van de bibliothecarissen. Er zijn er totnogtoe 4 geweest: Mariëtte Ghyselinck (nagenoeg haar hele carrière), Nick Verhelst (1 jaar), Lili Smets (4 jaar) en Annemie Pijcke (totnogtoe 10 jaar).

  2. Foutje: in 2003 was Nick haftijds bibliothecaris gedurende 1 jaar – in 2004 ben ik gestart toen Nick wegging.

Reacties zijn gesloten.