De winnaars van de Verkiezing van de Coolste Droomhut zijn…

Welke van de 69 droomhutten kon het meest stemmen verzamelen? Het is een razend spannende verkiezing geworden met in totaal 533 stemmen. 10 hutten hebben bijzonder hard campagne gevoerd met elk meer dan 20 stemmen, sommige zelfs meer dan 100.
Degene die het meest stemmen kon bijeensprokkelen, is de grote winnaar van deze verkiezing, maar we kunnen het niet nalaten eerst enkele andere prachtige boomhutten te vermelden.

31 peperkoekenhuisDe keuze van de bibdames omwille van het hoog peperkoekenhuisgehalte: de droomhut van Bram Verhaeghe en Niels Vanderlinden uit klas 6A van de Sint-Clemensschool.

Deze sprookjesachtige droomhut bevat écht de dromen van jongens van deze tijd: basketten, skateboarden, lolly’s, het leven van een loser, gamepersonages als Jak & Daxter… en wolkjes met “Ik droom van een gelukkig leven” en “Ik droom van leuke muziek”.

 

 

 

65 origamikunstwerkDe bibdames kozen als meest kunstzinnige droomhut die van Wouter Huvenne uit Sint-Clemensschool 5B.

Een droomdecor vol kunstzinnig gevouwen papieren dieren. En wat een schattige kikkertjes!

 

 

 

Over naar de resultaten van de verkiezing. Voor de beste campagnevoerders werd het een ware nek-aan-nek race. Er zit niet zoveel verschil tussen de 1ste en de 2de, slechts 5 stemmen.
28 voetbalveldEervolle 2de (met 117 stemmen) en bovendien door de medeleerlingen verkozen tot winnaar van hun klas 6A van de Sint-Clemensschool: Martin Harot, Oscar Schulte en Theo Decoster.

Een ingenieuze maquette van een droomvilla met tuin en dakvoetbalveld.

 

 

En dan nu de Grote Winnaar… tromgeroffel… de spanning stijgt… Heeft het meest stemmen bijeengesprokkeld voor zijn/haar droomhut…
22 winnaarAxelle Van Hove, 10 jaar, uit Sint-Clemensschool 4A. Zij kon 122 stemmen verzamelen en wint het pretpakket van de bib.

waanzinnige boomhutEen huis vol leuke details zoals de muffins op de tafel, het bed met lakens en kussen, de glijbaan als roltrap (met zachte landing) en de getekende basketring op de muur.

Aan alle droomhutarchitecten: dikke proficiat van de bibdames. Jullie creaties hebben onze verwachtingen waanzinnig overtroffen. Wat ’n fantasie! Jungletaferelen, een batmanmobiel, de z(ee)wierhut, verschillende voetbalvelden, disco’s met glitter en showtrappen, lekkere snoepkamertjes, clubhuizen, onderwaterscènes, een lift met luxezwemterras, een waterval, een The Voice-decor, the Walk of Fame in Hollywood, een manege met paarden, een hondenopvangcentrum, Star Wars… allemaal versierd en aangekleed en soms heel gedetailleerd uitgewerkt. Prachtig gedaan!

Alle droomhutten blijven tot het einde van de paasvakantie tentoongesteld in de bib. Architecten die hun kunstwerk graag thuis een plekje geven, mogen het tussen 29 maart en 13 april ophalen. Dan worden de droomhutten eigendom van de bib, ook diegene die versierd zijn met snoepjes… mmmm…