Nieuw in de bib: dwarsliggers


Je moet er maar op komen: boeken uitgeven op flinterdun bijbelpapier en in pocketformaat zodat een gewone roman net zo klein is als een mobiele telefoon en bovendien perfect leesbaar. Ideaal voor wie licht wil reizen maar ook erg handig op de trein, in bed, in de wachtzaal van de dokter… Probeer ze zeker eens uit!

De collectie dwarsliggers zijn in de bib terug te vinden aan de balie op de eerste verdieping.

Het aanbod aan titels is divers, zowel De jongen in de gestreepte pyjama als De Berlijnse trilogie van Philip Kerr. De handige boekjes doen het commercieel zo goed dat sinds deze maand langverwachte nieuwe boeken meteen ook een dwarsligger-uitgave krijgen: Inferno van Dan Brown en Wachten op woensdag van Nicci French.

Dwarsliggers meten 12 op 8 cm en passen dus in je handtas of broekzak. Ze zijn een Nederlandse uitvinding, namelijk van Jongbloed, drukker en uitgever van bijbels, en VBK Uitgevers Groep, marktleider op de algemene boekenmarkt. Sinds de lancering in september 2009 heeft de dwarsligger al diverse prijzen in de wacht gesleept en wordt stilaan de rest van de wereld veroverd.

“Wat de iPod is voor de muziek is de dwarsligger voor het lezen. Eindelijk past Oorlog en vrede in de binnenzak van je jasje.” (Herman Koch)